Plata je 2000 eura, nedovoljno kadra ! Znate li da radite ovaj posao?

May 21, 2022 By Ana 0

Kada je pošteno zaradjivanje u pitanju, ni jedan posao nije lak ! Ali ako je plata velika, možemo se kladiti da se morate dobro oznojiti.

Za ovaj posao potrebno je dobro znanje iz mehanike i elektronike, pa ukoliko ste to vi još ako ste dobro obučeni možete očekivati platu i do 2000 eura.

Kako saznajemo iz domaćih medija, u Srbiji veoma su traženi monteri i serviseri liftova.

Za one sa prosečnim znanjem rezervisana je suma oko 1000 eura , dok stručnjaci iz ove oblasti mogu očekivati i do 2000 eura.

Ali to nije dovoljan motiv, da bi se popunila sva tražena mesta, jer je liftova sve više, a obučenih radnika sve manje. Doduše za obuku novih majstora potrebno je vreme, a nije ni malo lako ni jednostavno.

Ovo zanimanje za koje ne postoji škola nije lako ali je jako dobro plaćeno. Mladi koji i znaju ovaj posao da rade otišli su u inostranstvo, a starijim serviserima i monterima liftova radni vek bliži se kraju.

Skoro je u privrednoj komori Srbije, osnovan Savet za liftove, koji bi trebalo da se založi za to da uskoro u Tehničkim školama u Beogradu, Noviom sadu i Nišu a kasnije i u ostalim gradovima, ponovo školujemo majstore za liftove.